Coachen met behulp van paarden

Zelf heb ik veel ervaring met paarden en wat die voor mij en anderen betekenen. Daarom zet ik voor POP Coaching paarden in als effectief hulpmiddel, zowel bij individuele coaching als voor teambuilding.

» meer over POP Coaching

Waarom paarden?

Paarden zijn prooi-, vlucht- en kuddedieren. Alleen in de veiligheid van de kudde kunnen ze overleven. Daarom staan ze steeds in contact met de rest van de kudde en moeten daarop kunnen vertrouwen.

Er zijn momenten in je leven, dat gevoel en emotie niet meer overeenkomen met je denken en je verstand. Je raakt uit balans. Het paard vangt signalen van onbalans, kansen en bedreigingen, sterkten en zwakten, direct op en geeft ze door aan de kudde. Als jij je sterker voordoet dan je daadwerkelijk bent, brengt dit de hele kudde in gevaar als die op de vlucht moet. In mijn coaching benoem ik deze signalen. Het paard vormt zo een spiegel van jouw innerlijke gemoedstoestand, daarom noemen we dit ‘paardenspiegelen’.

Puur en instinctief

Paarden zijn puur en niet rationeel beïnvloedbaar en handelen daardoor geheel neutraal vanuit hun instinct. Zij voelen feilloos aan wat de innerlijke gemoedstoestand is van de persoon of groep waarmee ze in contact staan. Ze reageren niet op rationele denkprocessen die in de persoon omgaan, maar spiegelen van nature de vaak onbewust gevoelens, emoties en de daar nog onder liggende dimensies.

De paarden zijn een hele effectieve manier om jouw bewustwordingsproces op gang te brengen. Van daaruit werkt POP Coaching aan het terugbrengen van de balans in jouw leven.

POP Coaching    •    Sandra Pop    •    Gouderaksedijk 46    •    2808 NG Gouda    •    06 51598517    •      info@sandrapop.nl

 

© 2014 POP Coaching | design: De Goudse Wolf